Proto vás prosím: Studujte katechismus vášnivě a vytrvale!

Téma měsíce a YouCat?

7. 12. 2011 16:18
Rubrika: Čteme YouCat! | Štítky: tema:vanoce2011

Prosincové téma měsíce zní Evangelizační vánoce. Jak už název napovídá, je o předávání víry. Co se o tomto tématu píše v katechismu pro mladé - YouCatu?


 

"Proč předáváme víru dalším lidem?

Víru předáváme proto, že nám to ukládá Ježíš: "Jděte tedy, získejte za učedníky všechny národy." (Mt 28,19)

Žádný skutečný křesťan nepřenechá předávání víry výlučně odborníkům (učitelům, kněžím, misionářům). Křesťanem se člověk stává pro druhé lidi. To znamená, že každý skutečný křesťan si přeje, aby Bůh přišel i k druhým lidem. Proto si uvědomuje: Pán mě potřebuje! Jsem pokřťený, biřmovaný a zodpovědný za to, aby se lidé v mém okolí dověděli o Bohu a aby dospěli k "poznání pravdy"(1 Tim 2,4b). Matka Tereza měla po ruce výstižné přirovnání: "Často vidíš podél cest natažené dráty elektrického vedení. Dokud jimi nezačne protékat proud, není světlo. Ten drát, to jsi ty a já! Proudem je Bůh! Máme moc dovolit proudu, aby námi protékal a přinášel světu světlo - JEŽÍŠE - nebo můžeme odmítnout dát se použít, a tím připouštíme, aby se šířila temnota." "

Citováno z YouCatu (11)

Zobrazeno 4040×

Komentáře

Pavel Axman

původně se mě tato knížka příčila. připadla mě hrozně instantní - jako ve slovníku najdu problém, vyhledám řešení. poté jsem v ní objevil obrovské množství laskavosti a svobody kterou jsem tam dřív ani neviděl...příjené počtení všem.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Zdeňka Ptáčková